Kontakt
Klussenbedrijf G. Weenk
Den Elterweg 111
7233 SM Vierakker
Homepage:www.klusbedrijfzutphen.nl
Telefoon:+31 (0)6 53 44 94 01
Fax:

Dakopbouw

Met een opbouw kunt u enorm veel extra ruimte creëren. Bijvoorbeeld met een dakopbouw, ook wel optopping genoemd. Daarmee plaatsen we een hele nieuwe verdieping op uw (platte) dak. Bij een schuin dak is een nokverhoging een goede manier om (meer) sta-ruimte op uw zolder te krijgen. Dan plaatsen we een soort dakkapel met een verhoogde nok op uw dak.

Wij zijn als Klusbedrijf vooral actief in de regio Vierakker en helpen u graag om een opbouw te realiseren, prefab of helemaal op maat. Benieuwd naar onze ervaring? Bekijk hier onze referenties.

Meer ruimte door opbouw op schuin dak

De kosten van een opbouw

De kosten van uw opbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard speelt de omvang van uw opbouw een rol. Bij een nokverhoging kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een één- of tweezijdige nokverhoging. Bij een eenzijdige nokverhoging voegen we aan één zijde van de zolder meer ruimte toe. De huidige nok blijft zoals hij is, de nok van de nieuwe aanbouw steekt hier bovenuit. Een tweezijdige nokverhoging komt vaker voor. Op de plaats van deze opbouw verdwijnt de huidige nok, zodat u nog meer zolderruimte krijgt. Een tweezijdige nokopbouw is wel ingrijpender dan een eenzijdige en daarmee dus ook duurder.

Ook de keuze voor prefab of maatwerk beïnvloedt de kosten, al is prefab niet per se altijd goedkoper dan maatwerk. Omdat ieder dak en elke situatie anders is, wordt een prefab dakopbouw vaak op bestelling gemaakt en vraagt ook de afwerking om het nodige maatwerk. Daarnaast is er een dure kraan nodig om de opbouw op zijn plaats te zetten.

Tot slot heeft u keuze voor de materialen invloed op de kosten. Daarbij geldt echter ook dat er een verschil is tussen de initiële investering en de kosten voor het onderhoud. Een bepaald materiaal kan in eerste instantie misschien duurder zijn, maar levert op de langere termijn besparingen op in onderhoud.

Wij komen graag bij u langs om uw plannen en al deze mogelijkheden met u te bespreken. We kunnen dan ook al snel een grove inschatting geven van de kosten van uw opbouw. Een specifieke prijsopgave ontvangt u daarna, in de vorm van een vrijblijvende offerte.

Vergunning voor een dakopbouw of nokverhoging

Een dakopbouw of nokverhoging is een grote klus, waar u vrijwel altijd een vergunning voor nodig heeft. Het dak moet (voor een deel) worden verwijderd en uw pand krijgt een hele andere uitstraling. Het ‘meenemen’ van een architect of deskundige tekenaar naar de gemeente kan het proces van vergunningverlening positief beïnvloeden. Ook moet de constructie vaak doorgerekend worden door een constructeur.

Duurzaamheid en energiebesparing

Om een comfortabele leefruimte te maken van uw opbouw, is het belangrijk dat we deze goed isoleren en er voldoende daglicht binnenvalt. Isoleren kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Welke dakisolatie het beste is, is afhankelijk van het type dak (hellend of plat) en de vorm en de ligging. Goede isolatie helpt u ook om energie te besparen. Wel belangrijk bij goede isolatie: ook goed ventileren. Anders kunnen vochtproblemen ontstaan. Uiteraard houden wij hier rekening mee in onze aanpak.

Klussenbedrijf G. Weenk uw contactpersoon voor Onderwerp.
Bel ons alsjeblieft bij: +31 (0)6 53 44 94 01