Kontakt
Klussenbedrijf G. Weenk
Den Elterweg 111
7233 SM Vierakker
Homepage:www.klusbedrijfzutphen.nl
Telefoon:+31 (0)6 53 44 94 01
Fax:

Energielabel

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning of bedrijfspand is. Ook vermeldt het welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Tegenwoordig is een energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van uw pand. Bij nieuwbouw ontvangt u het energielabel bij oplevering.

Het energielabel drukt de energiezuinigheid van uw huis of bedrijfspand uit in een letter van A tot en met G: label A is zeer energiezuinig, label G is zeer onzuinig. Het label is bedoeld om gebouweigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Als ervaren Klusbedrijf in de regio Vierakker geven we u graag advies en helpen u bij alle energiebesparende maatregelen in uw huis of bedrijfspand.

Energielabel A t/m G

Voorlopig energielabel

In 2015 heeft iedere woningeigenaar die nog geen energielabel had van zijn huis, een voorlopig energielabel ontvangen. Op de site www.zoekuwenergielabel.nl kunt u het energielabel van uw pand raadplegen. Het voorlopige energielabel is gebaseerd op de gegevens die over u pand bekend zijn, zoals het bouwjaar en het woningtype.

Definitief energielabel

Om uw woning te mogen verkopen of verhuren heeft u een definitief energielabel nodig. Een gecertificeerde deskundige kan het definitieve energielabel registreren. Het label blijft dan 10 jaar geldig. U kunt online een definitief energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl.

Sinds halverwege 2015 controleert de overheid op de aanwezigheid van een geldig (definitief) energielabel. Als er bij de verkoop, nieuwe verhuur of oplevering van uw woning geen definitief energielabel aanwezig is, riskeert u een boete die kan oplopen tot €410.

Energielabel verbeteren: een interessante investering

Nu het energielabel verplicht is, heeft een zuiniger label een positieve invloed op de verkoopwaarde van uw pand. Zeker bij oudere gebouwen zijn maatregelen om energie te besparen sowieso vaak een goede investering. U verdient ze meestal snel terug en in de tussentijd profiteert u van een comfortabel huis en spaart u het milieu. Op www.verbeteruwhuis.nl ziet u hoe u uw huis kunt verbeteren en wat dit kost en oplevert. U ziet ook direct welke maatregelen gesubsidieerd zijn.

Als huiseigenaar kunt u met de Energiebespaarlening bovendien tegen een gunstige rente een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Kijk voor meer informatie over de lening, looptijden en rentepercentages op www.energiebespaarlening.nl.