Kontakt
Klussenbedrijf G. Weenk
Den Elterweg 111
7233 SM Vierakker
Homepage:www.klusbedrijfzutphen.nl
Telefoon:+31 (0)6 53 44 94 01
Fax:

Fundering

Een goede fundering is letterlijk de basis van uw huis of bedrijfspand. En ook bij kleinere bouwwerken, zoals een schuur of tuinmuur, voorkomt een fundering verzakking. Als gespecialiseerd Klusbedrijf in de regio Vierakker zijn wij ervaren in het voorbereiden en plaatsen van verschillende soorten grote en kleine, funderingen (bekijk hier onze referenties). Wij helpen u graag!

Bouwplaats met zand voor aanleg fundering

Goede fundering is in Nederland noodzakelijk

In Nederland is een goede fundering extra belangrijk. In veel andere landen is de grond vaak stevig of zelfs rotsachtig. Nederland heeft voor een belangrijk deel zachte grondsoorten, zoals klei en veen. Als we een huis of een ander zwaar bouwwerk direct op die zachte grond neerzetten, zakt het uiteindelijk weg in de grond.

Een stevige fundering moet dus voldoende diep ‘steken’, zodat hij op een ondergrond steunt die het benodigde gewicht kan dragen.

Grondonderzoek

De keuze voor de juiste funderingsmethode begint dan ook vaak met bodemonderzoek. Hiermee wordt bepaald op welke diepte de bodem voldoende draagkracht heeft. Een veelgebruikte methode is sonderen. Hierbij wordt een staaf langzaam in de grond gedrukt om op verschillende dieptes de draagkracht te bepalen.

Rechtstreekse fundering

Op de meeste plaatsen in Nederland is een rechtstreekse fundering voldoende. De bovenste grondlaag wordt dan verwijderd, vervangen of verdicht. Vervolgens wordt een fundering van gewapend beton aangebracht waarop kan worden gebouwd.

Fundering met heipalen

In een klein deel van Nederland, maar wel het deel waar de meeste mensen wonen, ligt de draagkrachtige grond veel dieper. Dat is bijvoorbeeld het geval bij moeras-, veen en kleigrond. In dat geval worden – meestal betonnen – heipalen gebruikt die dragen op de dieper gelegen zandlaag. Een geheide fundering is heel stevig, maar wel duurder dan een rechtstreekse fundering.

Gedegen advies en uitvoering

Voor alle funderingsmethodes zijn er verschillende varianten. De juiste keuze hangt af van de specifieke situatie op en rond uw bouwproject. Dat maakt goed advies extra belangrijk. Klussenbedrijf G. Weenk heeft veel ervaring met het voorbereiden en plaatsen van funderingen. We adviseren u graag!

Klussenbedrijf G. Weenk uw contactpersoon voor Onderwerp.
Bel ons alsjeblieft bij: +31 (0)6 53 44 94 01