Kontakt
Klussenbedrijf G. Weenk
Den Elterweg 111
7233 SM Vierakker
Homepage:www.klusbedrijfzutphen.nl
Telefoon:+31 (0)6 53 44 94 01
Fax:

Levensloopbestendigheid

Als u ouder wordt wilt u het liefst natuurlijk zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen. Heeft uw huis aanpassingen nodig om dat te realiseren? Als Klusbedrijf in de regio Vierakker helpen wij u hier graag bij.

RaabWorks

Wat is nodig voor levensloopbestendigheid?

Om uw huis goed bewoonbaar, veilig en comfortabel te houden als u ouder wordt, is niet direct een enorme verbouwing nodig. Het kan wel, zoals bijvoorbeeld uw bijkeuken verbouwen tot gelijkvloerse badkamer of slaapkamer. Maar ook met kleine aanpassingen gaat u al goed voorbereid de toekomst tegemoet.

Zijn er bijvoorbeeld verschillende niveaus of opstapjes in uw huis? Wij helpen u graag met het verwijderen, verlagen of aanpassen van drempels, om uw huis rollator- en rolstoelvriendelijk te maken. Vaak verbreden we gangen en deuren en plaatsen we een goede, veilige trap met eventueel een tweede trapleuning. Ook belangrijk: hoe eenvoudiger de vorm van de trap, hoe gemakkelijker u later een traplift kunt laten plaatsen.

Denk ook aan een praktische vloer of bestrating. Een grindpad naar uw buitendeur kunnen we vervangen door tegels of een vlonder. In uw huis is een hoogpolige vloerbedekking niet ideaal, u kunt beter kiezen voor een vloer van bijvoorbeeld hout, tegels of pvc.

Kleine aanpassingen, groot verschil voor u

Sommige aanpassingen kunnen we door uw hele huis doorvoeren om het levensloopbestendig te maken. Bijvoorbeeld:

  • Omgebogen deurklinken. Deze voorkomen dat u blijft haken. Daarnaast verkleinen ze de kans dat u er met uw hand vanaf glijdt.
  • Voldoende brand- en rookmelders in huis, minimaal één per verdieping.
  • Het wegwerken van draden en kabels om struikelpartijen te voorkomen.

Er zijn nog veel meer eenvoudige oplossingen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Wat denkt u van antislip tegels en extra handgrepen in uw badkamer? Of een thermostaatkraan in de keuken? Een inductiekookplaat die vanzelf uitgaat is ook veiliger dan brandgevaarlijk gas.

Wat kosten deze aanpassingen?

De kosten verschillen per ingreep. Wij komen graag bij u langs om uw huis te bekijken en te horen wat uw wensen zijn. We lopen dan samen door de verschillende kamers, waarbij wij u direct tips geven voor verbeteringen die geen bouwkundige ingreep vereisen.

We adviseren u in dat gesprek over de mogelijkheden en kunnen dan ook al snel een grove inschatting geven van de kosten. Een specifieke prijsopgave ontvangt u daarna, in de vorm van een vrijblijvende offerte.