Kontakt
Klussenbedrijf G. Weenk
Den Elterweg 111
7233 SM Vierakker
Homepage:www.klusbedrijfzutphen.nl
Telefoon:+31 (0)6 53 44 94 01
Fax:

Riolering en afvoer

Een verstopte riolering of afvoer? Dat komt altijd onverwacht en vaak bijzonder ongelegen. Wat zijn de oorzaken van een verstopte afvoer of riool? Waar bevindt de verstopping zich en hoe lossen we het op? En hoe kunt u een verstopte leiding (in de toekomst) voorkomen? Als ervaren Klusbedrijf in de regio Vierakker adviseren en helpen we u graag bij alle problemen met uw riolering en afvoer.

De afvoer en het riool zijn delen van uw woning of bedrijfspand waar u niet elke dag bij stilstaat. U realiseert zich waarschijnlijk niet hoeveel vuil en regenwater er dagelijks door het riool en de leidingen gaat. Totdat uw afvoer problemen geeft als verstoppingen, lekkages en stankoverlast.

Wist u dat elk huishouden of bedrijf zeker eens in de tien jaar wordt geconfronteerd met een verstopte afvoer? Dat kan een verstopte keukenafvoer zijn, een verstopt toilet of zelfs een geheel verstopt riool.

RaabWorks

Oorzaken van verstoppingen: vervuiling

Er zijn verschillende oorzaken voor een verstopping van de afvoer of het riool. In de keuken slibt de afvoer vaak dicht met vet, omdat er veel vette vaat in de gootsteen wordt afgespoeld. Probeer dit dus zo veel mogelijk te voorkomen. Ook bladeren kunnen uw riool verstoppen. Zorg dus voor bladvangers in uw dakgoten en maak deze roostertjes en de dakgoten regelmatig schoon.

Oorzaken van verstoppingen: aanleg van de afvoer

Een verkeerde aanleg van uw afvoer kan ook voor verstoppingen of andere problemen zorgen. Regelmatig liggen de afvoerleidingen niet goed op afschot (te vlak of zelfs oplopend). De diameter en het materiaal van de leidingen kan ook zorgen dat water en vuil niet goed wegloopt, net als haakse bochten in het leidingwerk. Laat een nieuwe afvoer dus altijd professioneel aanleggen. Wij adviseren u hier graag over.

Verstopping van het hoofdriool

Ook de hoofdleiding kan verstoppen, zodat er in uw hele huis helemaal geen water meer wegloopt. De oorzaak hiervan is vaak een verzakking, waardoor de hoofdleiding breekt en/of verstopt raakt met grond. Leidingen kunnen ook breken door graafwerkzaamheden.

Voor welk deel van het riool bent u verantwoordelijk?

Het riool is niet altijd uw verantwoordelijkheid. Meestal liggen in uw voortuin of bij de gevel één of twee buizen. Dit is de huisaansluiting van uw riool. Tot aan het zogenaamde ontstoppingsstuk op de perceelgrens bent u als de huiseigenaar of bewoner verantwoordelijk voor de reiniging of ontstopping van het riool. Bij het ontstoppingsstuk begint over het algemeen het openbare riool dat uw gemeente onderhoudt.

We verhelpen uw overlast snel

Wat het probleem met uw afvoer ook is, wij doen er alles aan om de overlast zo snel mogelijk te verhelpen. Is de oorzaak van het probleem niet duidelijk? Dan inspecteren we de leidingen of het riool met een camera om het probleem precies in kaart te brengen. Daarna kunnen we het probleem gericht en snel oplossen.

Periodiek onderhoud

Om problemen (in de toekomst) te voorkomen is het belangrijk om uw afvoer en riool regelmatig te laten reinigen en onderhouden. Ook eventuele beschadigen worden opgespoord en verholpen, voordat ze grotere problemen veroorzaken. Het op tijd onderhouden van uw afvoer en riool voorkomt onverwachte verstoppingen en beperkt de onderhoudskosten.