Kontakt
Klussenbedrijf G. Weenk
Den Elterweg 111
7233 SM Vierakker
Homepage:www.klusbedrijfzutphen.nl
Telefoon:+31 (0)6 53 44 94 01
Fax:

Binnen- en buitenschilderwerk

Zoekt u een schilder? Als ervaren Klusbedrijf in Vierakker helpen wij u graag bij al uw schilderwerk, buiten én binnenshuis.

RaabWorks

Wanneer is schilderwerk nodig?

Het is slim uw buitenschilderwerk eens in de vijf jaar te onderhouden. Met name de straling van de zon beïnvloedt de kwaliteit van de verf. En door de wisselende temperaturen komt er spanning op de verflaag. Er kunnen kleine scheurtjes in de verf komen, waardoor vocht in de ondergrond kan trekken. Deze haarscheurtjes zijn nauwelijks zichtbaar, maar kunnen na enkele jaren leiden tot afbladderen van de verf en houtrot.

Binnen is het schilderwerk ongeveer eens in de zeven jaar aan vervanging toe. Dat geldt overigens voor het schilderwerk van bijvoorbeeld kozijnen en deuren. Onderdelen die harder slijten door intensief gebruik zoals trappen, hebben eerder een nieuwe schilderbeurt nodig.

Hoe gaan wij te werk?

Wij komen uiteraard eerst bij u langs om het schilderwerk te inspecteren. Zo kunnen we ook zien wat er moet gebeuren en u een realistische prijsopgave sturen. Zo’n offerte is altijd vrijblijvend en uiteraard verzorgen wij al het benodigde materiaal, dus ook de steigers.

Een goede voorbereiding is vervolgens het halve werk. Door het houtwerk goed voor te behandelen, hecht de verf goed, beschermt het optimaal en blijft het lang zitten. Voordat we gaan schilderen, schuren we hout dus eerst goed en verwijderen we eventuele oude verflagen. We controleren het hout op houtrot en repareren of vervangen eventuele slechte delen.

Ruw hout dat voor de eerste keer geverfd wordt, vraagt om een specifieke aanpak. Dat schuren we zelfs tussen de verflagen door, omdat de houtvezels na elke verflaag omhoog komen.

Welke verf gebruiken we?

Voor een duurzame beschermlaag is ook de keuze voor de juiste verf erg belangrijk. Als we gipsplaat of een ander poreus materiaal schilderen, dan behandelen we de ondergrond eerst met een primer. Deze primer heft de zuigende werking van de ondergrond op, waardoor de (latex) verf beter dekt.

Daarnaast houden we rekening met de functie van de ruimte. In een badkamer, waar het vaak vochtig is, schilderen we met andere verf dan in een droge ruimte. En een trap die veel belopen wordt, schilderen we met een speciale, slijtvaste verf.

Het verfwerk aan de buitenkant van uw huis of bedrijfspand heeft het zwaar te verduren, door weersinvloeden en uv-straling. Daarom gebruiken we voor hiervoor een speciale buitenverf, eventueel met extra duurzame kwaliteiten. Zo is er verf met een uv-remmer, die zorgt dat het verfwerk minder snel verkleurd. In andere verfsoorten zijn kunsthars of andere polymeren verwerkt. Het hars maakt de verflaag sterker en beter bestand tegen stoten en krassen.

Of het nu gaat om binnen- of buitenschilderwerk, onze schilders gebruiken altijd professioneel materiaal en leveren vakwerk af. Dat scheelt u uiteindelijk ook weer in uw onderhoudskosten!